SKH Omatoimi-isännöinti

SKH Omatoimi-isännöinti – helppoa ja turvallista arkea pienille ja omatoimisille taloyhtiöille

SKH Omatoimi-isännöinti on uusi ja edullinen tapa järjestää isännöinti. Ennen taloyhtiön tuli valita kahden ääripään väliltä: tehdäänkö talkoilla vai ostetaanko kaikki palveluna. Omatoimi-isännöinti on näiden kahden välissä.

SKH Omatoimi-isännöinti tulee taloyhtiöille edullisemmaksi kuin perinteinen isännöintipalvelu, koska taloyhtiön johtaminen hoidetaan pääasiassa omin voimin. Kuukausihintaan sisältyvät taloushallinto, asiakaspalvelu ja hallinnollisia tehtäviä.

Edullisimmillaan SKH Omatoimi-isännöinti maksaa 175€/kk. Esimerkiksi 30 huoneiston taloyhtiössä hinta suhteessa normaaliin isännöintipalveluun on jopa -50%.

Tiedonvaihtoon tarvitaan omatoimi-isännöitsijä

SKH:n ja taloyhtiön välistä tiedonvaihtoa varten nimetään henkilö (omatoimi-isännöitsijä), joka hoitaa yhteydenpidon taloyhtiön ja SKH:n välillä. Omatoimi-isännöitsijä voi olla taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja tai osakas. Tai vaikka tuttu korkeakouluopiskelija, joka haluaa tutustua kiinteistöasioihin.

Taloyhtiön omatoimi-isännöitsijän tehtävät

Taloyhtiön omatoimi-isännöitsijä hoitaa tarvittavaa yhteydenpitoa kaikkiin sidosryhmiin, kokouksien läpivientiin liittyvät asiat, on aktiivinen taloyhtiön aloitteiden, reklamaatioiden ja sovintoneuvotteluiden hoidossa, seuraa ja reagoi taloyhtiön riskienhallintaan sekä hoitaa yhteydenpitoa SKH:n organisaatioon. Omatoimi-isännöitsijänä johdat taloyhtiösi toimintaa yhdessä hallituksen puheenjohtajan kanssa. Kaikki isännöitsijäpalvelun tehtävät tuottaa SKH. Saat jatkuvasti ajantasaista tietoa taloyhtiösi asioista ja reagoit niihin tarpeen mukaisesti.

Tarjoamme taloyhtiön ja sen omatoimi-isännöitsijän käyttöön mm.
• täyden isännöinnin työkalupaketin, erityisesti toiminnanohjauksen, jolla ohjaat SKH:n organisaatiota ja näet asioiden etenemisen
• työkalujen lisäksi yhdyshenkilön ja asiakaspalvelun
• teknisen isännöinnin
• koulutustilaisuuksia ja seminaareja, opiskelua ja yhteisöllisyyttä

Voiko yhtiö toimia ilman isännöitsijää?

Totta kai voi! Asunto-osakeyhtiölaki toteaa, että taloyhtiöllä voi olla isännöitsijä, ”jos yhtiöjärjestyksessä niin määrätään tai yhtiökokous niin päättää”. Monet taloyhtiöt jättävätkin isännöitsijän valitsematta. Nyt niin voi tehdä entistä useampi taloyhtiö, sillä SKH Omatoimi-isännöinti kattaa arjen työläimmät tehtävät isännöintipalveluja pienemmin kustannuksin.

Kun valitset SKH Omatoimi-isännöinnin, valmistelet itse taloyhtiösi kokoukset ja viet päätökset SKH:lle toimeenpantaviksi.

Miksi tämä sopii taloyhtiöille?

Jos taloyhtiö on esimerkiksi pieni ja nuori, sillä ei hallinnon hoitamisen ohella juuri muita velvoitteita olekaan. Useimmat käytännön asiat puhutaan jo hiekkalaatikolla, joten kokouksiin jää vain muutama toistuva pykälä käsiteltäväksi. SKH valmistelee esimerkiksi ehdotukset talousarvioiksi ja toimintakertomuksiksi Omatoimi-isännöintiin sisältyvinä tehtävinä.

Taloyhtiön tehtäviksi jäävät päätökset ja niistä kertominen

Kokousten valmistelua varten omatoimi-isännöitsijä saa käyttöönsä SKH:n ylläpitämät mallipäätökset. Raportit, päätösehdotukset ja kokousvälillä tehdyt päätökset kootaan esityslistaksi. Kokouksessa päätökset kirjataan pöytäkirjaan ja niistä viestitään SKH:lle asioiden eteenpäin viemiseksi.

Taloyhtiö saa kaiken avun ja maksaa vain tarvitsemastaan

SKH tekee pyydetyt tehtävät hinnastonsa mukaan, sillä olemme täyden palvelun isännöintitoimisto. Tuemme taloyhtiötä, tulipa eteen mikä kysymys tahansa. Näin taloyhtiö saa aina tarvitsemansa avun ja maksaa vain siitä.

Millainen on taloyhtiön arki SKH Omatoimi-isännöinnin aikakaudella?

Se on helppo, edullinen ja turvallinen. SKH hoitaa juoksevat asiat ilman eri pyyntöjä ja kiinteään kuukausihintaan sisältyen. Mikä tahansa pulma arkeen ilmaantuukin, ratkaisemme sen taloyhtiön omatoimi-isännöitsijän pyynnöstä.

Isännöinnin kustannuksia kannattaa aina arvioida. Kun pyydät meiltä tarjouksen Omatoimi-isännöinnistä, saat samalla tarjouksen myös perinteisestä isännöinnistä – näin voit vertailla isännöinnin kustannuksia.