Ilmainen isännöitsijäntodistus vuokrausta varten

Ilmainen isännöitsijäntodistus vuokrausta varten SKH:lta

SKH-Isännöinti Oy toimittaa 15.2. alkaen huoneiston vuokrausta varten ilmaisen isännöitsijäntodistuksen Suomen Vuokranantajat ry:n ja Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n jäsenille.

– Palvelu on erittäin merkittävä uutuus. Vuokrausvälitykseen on ollut vaikeaa saada erillistä lain mahdollistamaa isännöitsijäntodistusta. Ilmainen isännöintitodistus vuokraukseen on tervetullut lisä kiinteistönvälittäjien ja isännöitsijöiden yhteistyössä, toimitusjohtaja Jaana Anttila-Kangas Suomen Kiinteistönvälittäjäliitosta toteaa.

– Tämä parantaa ehdottomasti tiedonkulkua vuokranantajien ja vuokralaisten välillä. Kun isännöitsijäntodistusta ei ole säädetty vuokraustilanteessa pakolliseksi, ei siitä ole haluttu maksaakaan. Vuokranantajat innostuvat varmasti käyttämään ilmaista todistusta, toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva Suomen Vuokranantajista sanoo.

– Mahtavaa, että ala kehittyy ja järjestelmät mahdollistavat tehokkaammat ja paremmat toimintatavat, hän lisää.

Koko alan etu

SKH Isännöinti on panostanut voimakkaasti digitaaliseen palveluun. Näin on saavutettu mahdollisimman avoin ja reaaliaikainen seuranta taloyhtiötä koskevista tiedoista ja tapahtumista.

– Halusimme tuotteistaa myös ilmaisen isännöitsijäntodistuksen vuokraamista varten. On reilua, että asunnon vuokraajakin saa tarvitsemansa tiedot taloyhtiöstä. Tämä uusi palvelu on osa SKH:n vastuullista isännöintiä, toimitusjohtaja Markku Kulomäki SKH-Isännöinti Oy:stä sanoo.

Sekä Jaana Anttila-Kangas että Mia Koro-Kanerva ovat vakuuttuneita siitä, että uudesta toimintamallista on hyötyä edustamiensa yhdistysten jäsenille.

– SKVL:n jäsenet saavat entistä parempaa palvelua, mikä mahdollistaa koko alan ajattelun muuttumisen. Se on koko kiinteistönvälitysalan etu, Anttila-Kangas sanoo.

– Vuokranantajan on jollakin tavalla osoitettava vuokralaiselleen, että omistaa vuokrattavan huoneiston. Vuokrausta varten tehty isännöitsijäntodistus on siihen oiva tapa. Samalla vuokralaiselle tulee kerrottua kaikki tärkeimmät tiedot koskien taloyhtiön historiaa, nykyhetkeä ja tulevia korjauksia, Koro-Kanerva jatkaa.

Ilmainen isännöintitodistus vuokrausta varten on tarjolla laajalle kohderyhmälle, sillä SKVL edustaa 400 yksityistä kiinteistönvälitysyritystä, joissa työskentelee 1 200 välitystyötä tekevää henkilöä ja Suomen Vuokranantajilla on noin 10 000 jäsentä.

SKH-Isännöinti on pääkaupunkiseudun johtava taloyhtiöiden isännöintiin erikoistunut isännöitsijätoimisto. Ensimmäinen voimassa oleva isännöintisopimus on solmittu 1978. Tällä hetkellä SKH vastaa noin 300 taloyhtiön isännöinnistä.

Lisätietoja:

Markku Kulomäki
Toimitusjohtaja, isännöitsijä
SKH-Isännöinti Oy
gsm 050 574 7107
markku.kulomaki@skh.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.