MUUTTOILMOITUS VIRANOMAISILLE

Muuttoilmoitus on lain mukaan tehtävä aina, kun kotikunta tai siellä oleva asuinpaikka muuttuu. Ilmoitus väestötietojärjestelmään on tehtävä viikon kuluessa muuttopäivästä.

Suomen Posti Oy:n ja väestökirjahallinnon (Väestörekisterikeskus ja maistraatit) yhteisellä muuttoilmoituksella voit tehdä lakisääteisen ilmoituksen muutosta maistraatille ja osoitteenmuutoksen postille. Tiedot välittyvät väestötietojärjestelmään ja Suomen Posti Oy:n osoitetietojärjestelmään.

Muuttoilmoituksen voi tehdä puhelimitse, sähköisesti tai täyttämällä muuttoilmoituslomakkeen.

PUHELIMITSE

Ilmoituksen voi tehdä soittamalla Väestörekisterikeskuksen muuttopuhelimeen 0203 456 456 (suomeksi, 24 h) tai 0203 457 457 (ruotsiksi, virka-aikoina). Puhelun hinta on lankaliittymästä soitettuna 0,08 €/puhelu + 0,02 €/min ja matkapuhelimesta 0,08 €/puhelu + 0,23 €/min. Ulkomaanmuutoista ei voi tehdä ilmoitusta puhelimitse.

SÄHKÖISESTI

Ilmoituksen voi täyttää internetissä osoitteessa www.vaestorekisterikeskus.fi tai www.posti.fi. Sähköisen muuttoilmoituksen tekeminen edellyttää sähköistä henkilökorttia, postin käyttäjätunnusta tai oman pankin verkkopankkitunnuksia.

LOMAKKEELLA POSTITSE

Postitse toimitettavia lomakkeita saa mm. maistraateista, posteista ja Kelan toimistoista. Postitusohjeet löytyvät lomakkeesta. Lomakkeen voi tulostaa myös Internetistä osoitteesta www.posti.fi

MUUTTOILMOITUS TALOYHTIÖLLE/KIINTEISTÖLLE

Tieto muutosta tulee ilmoittaa myös taloyhtiön/kiinteistön kiinteistönhoitajalle (huoltoyhtiö tai talonmies) esim. henkilötiedon tarkistamista varten oven aukaisu tilanteessa, mahdollisien vesimaksujen perintää varten sekä nimen vaihtamista varten huoneistosi oveen ja nimitauluun.

Kiinteistönhoitajalle tehtävä muuttoilmoitus voidaan tehdä vapaamuotoisesti sisältäen seuraavat asiat:

·         mihin huoneistoon muutetaan

·         ketkä muuttavat ja heidän syntymäaikansa

·         muuttopäivä

·         mistä osoitteesta huoneistoon muutetaan.

Lisäksi taloyhtiön/kiinteistön kiinteistönhoitajalle on ilmoitettava: 

·         lapsen syntymästä

·         asukkaan kuolemasta.

Myös poismuuttoilmoituksen jättäminen kiinteistönhoitajalle on tärkeää, koska taloyhtiö voi poistaa Sinut esim. vesi-, sauna- ja autopaikkamaksurekisteristä vasta, kun olet ilmoittanut poismuutosta.

Powered by BetterDocs