Whistleblowing

Whistleblowing

Väärinkäytösepäilyistä ilmoittaminen – Whistleblowing

Väärinkäytösepäilyistä ilmoittaminen – Whistleblowing

SKH-Isännöinti Oy:ssä edellytämme koko organisaation ja kaikkien työntekijöiden noudattavan työssään eettisiä periaatteita ja lainsäädäntöä. Suhtaudumme väärinkäytösepäilyihin ja eettisiin rikkomuksiin vakavasti. Pyydämme sinua ensisijaisesti keskustelemaan epäilyistäsi esihenkilösi tai yhteyshenkilösi kanssa. Mikäli sinusta tuntuu, ettet voi kertoa tietojasi avoimesti, voit kertoa huolestasi nimettömänä tämän ilmoituskanavan kautta.

Työntekijöiden lisäksi väärinkäytösepäilystä voi ilmoittaa kuka tahansa sidosryhmään kuuluva. Ilmoituksen tekijällä ei tarvitse olla todisteita epäillyistä rikkomuksista, mutta ilmoitus tulee tehdä vilpittömässä mielessä. Perättömien ilmoitusten tekeminen tahallisesti on ehdottomasti kielletty.

Nimetyt riippumattomat henkilöt (SKH-Isännöinti Oy ICT tiiminvetäjä tai sijaisensa) käsittelevät ilmoitukset luottamuksellisesti. Ilmoitus on lähtökohtaisesti nimetön, mutta tarvittaessa ilmoittaja voi jättää omat yhteystietonsa. Järjestelmään ei tallennu ilmoittajan tietoja.

Ilmoituskanava on tarkoitettu ainoastaan väärinkäytösepäilyistä ilmoittamiseen, eikä sitä ole tarkoitettu asiakaspalautteen antamiseen, reklamointiin tai henkilökohtaisiin konflikteihin. Myöskään normaaleja työsuhdeasioita, joista työntekijöiden odotetaan keskustelevan esihenkilöidensä tai henkilöstöhallinnon kanssa, ei ensisijaisesti tutkita ilmoituskanavassa.

Luokittelu(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.