Parvekegrillaus

Parvekegrillaus #

Saanko grillata parvekkeellani? Vastaus on: saat. Mikään laki ei kiellä parvekegrillausta ja harvassa ovat nekin taloyhtiöt, jotka järjestyssäännöissä asiaan puuttuvat. Grillaaminen kuuluu normaaliin elämään ja taloyhtiö voi kieltää grillaamisen vain siinä tapauksessa, että siitä koituu vaaraa. Paikallinen pelastusviranomainen voi kieltää grillaamisen, mikäli se todetaan paloturvallisuusriskiksi. Riskiksi voidaan katsoa esim. se, että parvekkeella on puupanelointi tai puukalusteet, jotka voivat syttyä tuleen.

Pelastuslaitoksen grillivinkit #

Parvekkeella voi käyttää joko sähkö-, kaasu-, tai hiiligrilliä. Avotulen teko on kielletty, mikä tarkoittaa sitä, että kertakäyttögrillejä ei parvekkeilla saa käyttää. Turvallisin vaihtoehto grillaamiseen on sähkögrilli.
Pelastustoimen ohjeissa parvekegrillauksen paras väline on sähkögrilli.

  •   Sijoita grilli palamattomalle alustalle ja suojaisaan paikkaan
  •   Varmista, ettei grillin yläpuolella tai ympärillä ole mitään syttyvää
  •   Pidä lapset loitolla grillistä ja muista, että grilliä on vahdittava jatkuvasti
  •   Katso, että sammutusvälineet – erityisesti sammutuspeite – ovat saatavilla grillinläheisyydessä
  •   Muista, ettei rasvaa saa sammuttaa vedellä, vaan tukahduttamalla esimerkiksisammutuspeitteellä
  •   Grillatessa tuulen suunta kannattaa ottaa huomioon, sillä mikä omaan nenään tuoksuuvastustamattomalta, voi naapurin mielestä tuoda mieliin aivan toisenlaisia tunteitaGrillaamiseen liittyen kannattaa vielä muistaa, että nestekaasua saa säilyttää kotona enintään 25 kg ja kellarissa tai ullakolla sitä ei saa säilyttää lainkaan.

Lähteet: Kiinteistöliitto, Pelastuslaitos (2017)

Powered by BetterDocs