Taloyhtiövastuu

Taloyhtiövastuu

Otamme vastuun ja autamme toteuttamaan taloyhtiövastuuta

Toimintamme perustuu Taloyhtiövastuun käsitteeseen, jota tässä haluamme hieman avata. Isännöinti on luottamukseen perustuvaa liiketoimintaa ja koemme rooliksemme edistää Taloyhtiövastuun käsitettä ja tunnettuutta suomalaisten asuntoyhtiöiden hallituksissa. Työmme on auttaa taloyhtiön hallitusta toteuttamaan Taloyhtiövastuun toteutumista ja tuoda työkaluja hallitukselle.

Hyvät suunnitelmat ja päätökset eivät auta, ellei niiden toimeenpano edisty!

Toki tietoa tulee olla, jotta hallitus voi tehdä merkityksellisiä päätöksiä. Mutta isännöinnin Taloyhtiövastuuseen kuuluu toteuttaa toimeenpano.

Osaaminen

Luottamus

Läpinäkyvyys

1. Toimeenpanovastuu

On vastuullista huolehtia siitä, että isännöinnillä on riittävästi osaamista ja toimeenpanovoimaa. Meillä tunnuslukuna toimii taloyhtiön hallituksen käytössä oleva tuntimäärä: asiakasmäärämme on alle neljä (4) taloyhtiötä / työntekijä. Tämä on toimialan paras suhdeluku!

Vastuullisuuteen kuuluu, että taloyhtiön korjaussuunnitelmassa peruskorjaukset on kerrottu hyvissä ajoin etukäteen. Isännöinnin työtä on määrätietoisesti aktivoida hallitus linjaamaan omistajien sen hetken näkemys asiasta. Isännöitsijä esittää korjaustarpeet, taloyhtiö päättää korjausajankohdat.

 

2. Energiansäästövastuu

Tuleeko taloyhtiön keskittyä energian säästöön, energiankulutuksen ajankohtaan vai energian lähteeseen? Kaikkeen tähän saamme vastauksen SKH:n Datavalvomosta. Isännöinnin työ on jatkuvasti hankkia dataa, tietoutta ja näkemyksiä hallitukselle mielipiteen muodostamista varten.

On myös asioita, joista isännöitsijä voi antaa suosituksen. Ja ne suositukset me teemme osana Datavalvomon toimintaa. Taloyhtiövastuuseen kuuluu tuntea taloyhtiön käyttäytyminen ja siihen saamme tietoa digitaalisista työkaluistamme.

3. Isännöinnin kustannusvastuu

Kustannusvastuu on osa taloyhtiön kokonaisvastuuta. Meidän toimintamallimme ansiosta määrittelet itse, milloin isännöinti on taloyhtiön tukena. Maksat siitä, mitä tarvitset.

Isännöitsijä huolehtii taloyhtiön arjesta ja ohjaa tekniselle isännöitsijälle sovitut toimenpiteet. Talojohtaja on isännöitsijän strateginen asiantuntija, joka auttaa taloyhtiön tulevaisuuden suunnittelussa. Meiltä saat enemmän tunteja ja enemmän osaamista jopa puolet pienemmillä kustannuksilla.

4. Tietoisuusvastuu

Isännöinnin tulee pitää hallitus sekä osakkaat tietoisina taloyhtiön toiminnasta ja tapahtumista. Isännöinnin tulee kyetä tarjomaan hallitukselle parhaat mahdolliset työkalut raportointiin ja toisaalta isännöinnin on kyettävä informoimaan asukkaita aktiivisesti.

Perjantaikirjeessä kerromme taloyhtiön viikon tapahtumista ja toimenpiteistä, sillä parempi tietoisuus luo pohjaa paremmille päätöksille. Ajantasainen viestintä luo kontrollin tunnetta, joka johtaa uskallukseen tehdä Taloyhtiövastuullisia päätöksiä. 

5. Hankintojen läpinäkyvyysvastuu

Isännöinnin työ ja vastuu on hankkia ehdolle parhaat kumppanit. Hallituksen ei kuitenkaan tule menettää valtaansa päättää. Isännöinnin omistuspohja ja historia mahdollistaa sekä sisäänkirjoittaa hankintojen eettiset arvot. Muutosvoimat ja kustannusten nousu ovat taloyhtiöissä nyt historiallisen suuria. Taloyhtiö tarvitsee toimijan, jolla on pitkäaikaista kokemusta ratkaista taloyhtiöiden vaativia haasteita.

Pyydä tarjous

On aika toimia taloyhtiövastuullisesti ja pyytää tarjous isännöinnistä. Se ei pakota vaihtamaan, mutta lisää tietoisuutta