Julkisivuremontti 2017 -palkinto SKH:n isännöimälle kiinteistölle

Asunto-osakeyhtiöille suunnatussa Julkisivuremontti 2017 -kilpailussa As Oy Satakallio sai jaetun ensimmäisen palkinnon. Se on neljän kerrostalon muodostama asunto-osakeyhtiö Helsingin Alppiharjussa. Kiinteistöjen isännöinnistä vastaa SKH Isännöinti.

Tuomariston perustelujen mukaan As Oy Satakallion julkisivuremontti käy eri puolella Suomea sijaitseville 60-luvun lähiötaloille esimerkkinä siitä, miten suuri ja vaativa julkisivuremontti voidaan toteuttaa onnistuneesti. Julkisivuremontin haasteina olivat muun muassa, että se on yksi Suomen suurimmista asunto-osakeyhtiöistä, julkisivujen korjaustapa vaati äärimmäistä mittatarkkuutta ja kaunis 60-luvun nauha-arkkitehtuuri palautettiin nykyaikaisin materiaalein loistoonsa.

Kilpailussa haetaan asunto-osakeyhtiöitä, joiden julkisivuremontit ovat onnistuneet, lopputulos on laadukas ja taloyhtiöiden hankkeet toimivat hyvinä esimerkkeinä myös niille, jotka vasta suunnittelevat julkisivukorjaamista.

Tuomaristo ei ole arvostelussaan kiinnittänyt huomiota pelkästään arkkitehtuuriin ja teknisiin ratkaisuihin, vaan myös siihen, miten hankkeen päätöksenteko- ja valmisteluvaihe on edennyt, miten kustannuksia on hallittu, onko pysytty aikataulussa, miten asukasviestintä on toteutettu ja onko korjaamista tarkasteltu myös elinkaarilaskelmien ja energiatehokkuuden kannalta.

Jaetun 1. palkinnon sai myös helsinkiläinen Asunto Oy Pääsky, 3. palkinnon tamperelainen As Oy Kaupinpirtti ja kunniamaininnan tamperelainen As Oy Aleksanterinkatu 9.

Kilpailu järjestettiin kuudennen kerran. Voittajat julkistettiin Kiinteistö 2017 -tapahtumassa Helsingissä syyskuussa. Kilpailun järjestävät Julkisivuyhdistys r.y. ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry yhteistyössä Kiinteistöposti-lehden ja Suomen Messujen kanssa.

Lisätietoja:

Markku Kulomäki
Toimitusjohtaja, isännöitsijä
050 574 7107
markku.kulomaki@skh.fi

Petri Nurmi
Isännöitsijä
050 339 1013
petri.nurmi@skh.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *