SKH ja Talokeskus tiivistävät yhteistyötään

Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa taloyhtiöille nopeampi ja kustannustehokkaampi palvelu.

SKH Isännöinti Oy ja Suomen Talokeskus Oy ovat solmineet puitesopimuksen liittyen yhtiöiden korjaus- ja uudisrakentamisen palveluihin. Sopimuksen tavoitteena on mahdollistaa SKH:n taloyhtiöille entistä kustannustehokkaammat hankkeet, paremmat lopputulokset ja nopeammat läpiviennit.

”Talokeskuksen kanssa tiivistetyn yhteistyön hyöty menee täysimääräisesti ja lyhentämättömänä SKH:n taloyhtiöiden osakkaille”, sanoo SKH Isännöinnin toimitusjohtaja Juha Kulomäki.

Käytännössä puitesopimuksen myötä yhtiöt tiivistävät yhteydenpitoa ja yhteensovittavat korjaus- ja uudisrakentamishankkeisiin liittyviä prosessejaan. Lisäksi SKH:n taloyhtiöt saavat Talokeskuksen palvelut kilpailukykyiseen hintaan

”Yhtäläisten prosessien myötä taloyhtiöt voivat nopeuttaa huomattavasti hankkeiden läpivientiä”, arvioi Suomen Talokeskuksen toimitusjohtaja Jonatan Rimon.

Taloyhtiöiden korjaus- ja uudisrakentamishankkeissa taloyhtiöiden hallitukset tekevät aina itsenäisesti päätökset hankkeiden palveluntarjoajista. SKH:n roolina on toimittaa päätöksenteon tueksi luetettavaa ja riippumatonta tietoa. Silloin, kun taloyhtiön hallituksen valinta kohdistuu Talokeskukseen, SKH:n ja Talokeskuksen tiivistetty yhteistyö takaa taloyhtiölle parhaan mahdollisen osaamisen ja palvelun.

”SKH:lle riippumattomuus on keskeinen arvo. Siksi olemme erityisen tarkkoja siitä, että tässäkin yhteistyössä ainoa SKH:n saama vastine on asiakkaidemme entistä parempi asiakastyytyväisyys”, perustelee Kulomäki.

Suomen Talokeskus Oy on alan vanhin, vuonna 1923 perustettu, rakentamisen pioneeri. Talokeskus tarjoaa asiantuntijapalveluita kiinteistöjen koko elinkaarelle; korjaus- ja uudissuunnittelua, rakennuttamista ja valvontaa sekä kuntoarvioita, tarkastuksia ja tutkimuksia. Talokeskus ei urakoi eikä rakennuta omia kiinteistöjä, vaan se myy puhtaasti asiantuntijapalveluita. Henkilökunnan määrä on tällä hetkellä noin 110 asiantuntijaa, ja liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa. Talokeskuksen omistaa Suomen Kiinteistöliitto ja sen paikallisyhdistykset.