Isännöitsijäntodistus

Isännöitsijäntodistuksesta ilmenee huoneiston tai tilan sen hetkinen osakerekisteriin merkitty omistaja eli osakas. Todistuksesta selviää myös huoneiston tärkeimmät tiedot, kuten käyttötarkoitus, huoneistotyyppi, neliömäärät, sijaintikerros, huoneistoon oikeuttavat osakkeet, perittävät vastikkeet, vastiketilanne sekä mahdollinen huoneistokohtainen laina.

Yhtiökohtaisista tiedoista käy ilmi yhtiön mahdolliset lainat, kiinnitykset, asuntojen ja muiden huoneistojen lukumäärät, autopaikat, säilytys- ja yhteiskäyttöiset tilat, tonttitiedot.

Yhtiökohtaisiin tietoihin on merkitty myös taloyhtiön tekniset tiedot, kuten pääasiallinen rakennusaine, kattotyyppi, valmistumisvuosi, lämmitysjärjestelmä, ilmanvaihtojärjestelmä, antennijärjestelmä sekä yhtiön energiakulutus päättyneeltä vuodelta.

Todistuksesta tulee ilmetä mahdolliset käyttö- ja luovutusrajoitukset, esim. kunnan tai osakkaiden lunastusoikeus, päätetyt tai varmuudella tiedossa olevat huomattavat perusparannukset, korjaukset ja muut velvoitteet sekä suoritetut huomattavat korjaukset sekä perusparannukset.

Isännöitsijäntodistus tarvitaan, jos huoneisto myydään tai osakekirjat pantataan lainan vakuudeksi. Isännöitsijäntodistuksella todennetaan asuntoon kohdistuvien osakkeiden omistusoikeus ostajalla tai lainan antajalle.

Isännöitsijäntodistus on voimassa kolme kuukautta päiväyksestä. Se tilataan yhtiön isännöitsijätoimistosta. Todistus voidaan toimittaa vain osakerekisteriin merkitylle omistajalle, omistajan valtuuttamalle edustajalle tai myyntitoimeksiannon saaneelle kiinteistönvälittäjälle. Todistuksen toimittamisesta voidaan periä kohtuullinen maksu.

Powered by BetterDocs